САХНОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

При перевірці торговельної мережі виявлено порушення порядку проведення розрахунків на понад 278 млн гривень

Дата: 26.12.2022 16:00
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Державною податковою службою України у ході аналізу діяльності платників податків сфери торгівлі виявлено національну мережу реалізаторів побутової, комп’ютерної техніки, мобільних пристроїв та інших ґаджетів, де діяльність здійснювалася з порушеннями порядку проведення розрахунків.

З метою припинення незаконної діяльності та притягнення порушників до відповідальності ДПС організовано проведення фактичних перевірок по всіх торговельних об’єктах мережі як працівниками територіальних органів ДПС, так і з залученням працівників апарату ДПС.

Як результат, протягом листопада – грудня 2022 року органами ДПС проведено 61 фактичну перевірку магазинів торговельної мережі та виявлено порушень порядку проведення розрахунків на загальну суму понад 278 млн гривень.

За результатами розгляду матеріалів проведених перевірок до порушників будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції відповідно до вимог чинного законодавства.

Слід зазначити, що вказаний приклад не є поодиноким випадком. Органи ДПС систематично виявляють порушників порядку проведення розрахунків.

Відтак, лише сумлінне виконання платниками податків визначених законодавством обов’язків є запорукою відсутності санкцій з боку контролюючих органів, сталого розвитку бізнесу та держави в цілому.

Ізяславська ДПІ вчергове нагадує, що з 1 січня 2022 року усі підприємці платники єдиного податку другої-четвертої груп, зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій при проведені таких операцій з видачею фіскального чека. Під час дії воєнного стану у випадках, передбачених законодавством, необхідно застосовувати РРО чи ПРРО. Звертаємо увагу, що прийнято закон України №2120, який передбачає відновлення проведення усіх перевірок, а також обов’язок надати клієнта можливість розрахунку платіжною картою.

Обов’язкове застосування РРО/ПРРО не залежить ні від обсягу річного обороту ні від сфери діяльності.

 

Щодо обліку товарних запасів: із всього загалу фізичних осіб – підприємців – платників єдиного додатку ІІ – ІV груп, обов’язок ведення обліку товарних запасів поширюється лише на платників, які зареєстровані платниками ПДВ або ж здійснюють реалізацію:

  • технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • лікарських засобів, виробів медичного призначення;
  • ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь