САХНОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коротко про фіскальні чеки

Дата: 11.03.2024 15:00
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Про паперовий та електронний касовий чек

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що суб’єкти господарювання при здійсненні розрахунків зобов’язані видавати фіскальні касові чеки. При цьому, паперова та електронна форма фіскальних касових чеків є рівнозначними між собою та можуть видаватися у будь-якому з наведених випадків. Звертаємо увагу, що під наданням (видачею, врученням, передачею) фіскального касового чека слід розуміти всю варіативність можливих способів його передачі покупцю (споживачу). Відтак, видати фіскальний касовий чек на апаратному РРО та/або програмному РРО означає вручити покупцю його паперову форму та/або надіслати фіскальний касовий чек в електронній формі на абонентський номер або адресу електронної пошти покупця (споживача). У випадку поділу оплати на частини кількість фіскальних касових чеків має відповідати кількості частин оплати, в межах загальної суми чеку продажу, в якому зазначена номенклатура товарів. 

 

Про фіскальні чеки при торгівлі в мережі Інтернет

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області звертає увагу, що в разі, коли доставка товару здійснюється сторонньою кур’єрською службою, а оплата товару готівкою або за допомогою електронного платіжного засобу (ЕПЗ), наприклад: товар «А» замовляється на сайті інтернет-магазину продавця, інтернет-магазин передає товар «А» кур’єрській службі за попереднім повідомленням покупця, далі виключно кур’єрська служба передає товар «А» покупцю, тоді саме така кур’єрська служба проводить розрахунок та надає фіскальний касовий чек РРО/ПРРО. Після цього кур’єрська служба перераховує вартість оплаченого товару зі свого рахунку на рахунок продавця, або вносить готівку в касу продавця. Тож в цій ситуації обов’язок щодо видачі фіскального чека покладається на кур’єрську службу. Разом з тим, незалежно від способу доставки та за умови повної попередньої оплати покупцем за реквізитами поточного рахунку продавця застосування РРО/ПРРО для нього є необов’язковим.

Нагадаємо, що під наданням (видачею, врученням, передачею) фіскального касового чека слід розуміти всю варіативність можливих способів його передачі покупцю (споживачу). Таким чином, видати фіскальний касовий чек на апаратному РРО та/або програмному РРО означає вручити покупцю його паперову форму та/або надіслати фіскальний касовий чек в електронній формі на абонентський номер або адресу електронної пошти покупця (споживача). 

 

Тривають заходи податкового контролю щодо суб’єктів господарювання

Ізяславська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, що при здійсненні розрахунків за товари/послуги суб’єкти господарювання зобов’язані застосувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Підрозділом податкового аудиту на постійній основі здійснюються заходи податкового контролю в частині виявлення порушень при здійсненні розрахунків за товари. В ході перевірок виявляються різноманітні факти порушення законодавчих вимог, наприклад здійснення торгівлі без РРО/ПРРО, невидача розрахункового документа, здійснення діяльності без державної реєстрації та ін. При цьому, до порушників застосовуються чималі суми штрафних санкцій.

Також звертаємося до споживачів з проханням долучитися до боротьби з бажаючими працювати в «тіньовому» секторі економіки. З метою оперативного реагування на порушення при здійсненні господарської діяльності Державна податкова служба України пропонує інформувати про такі випадки у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь