САХНОВЕЦЬКА СІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Хмельницька область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МОРГУН ІГОР ОЛЕКСІЙОВИЧ

Дата: 02.08.2024 10:00
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

МОРГУН ІГОР ОЛЕКСІЙОВИЧ

(22.07.1975 року – 23 04.2023 року)

 

Народився Ігор 22 липня 1975 року в селі Шевченка Ізяславського (нині Шепетівського) району Хмельницької області. Зростав, зробив перші кроки, сказав перше слово в рідній домівці. Дитинство промайнуло швидко і ось розпочався новий етап в житті – школа.

 В перший клас пішов в 1982 році в с. Ліщани. В школі познайомився з першою вчителькою, яка повела його у світ знань. Тут він зустрів багато друзів, вчителів, які розкривали все нові і нові знання. Безтурботні шкільні роки промайнули швидко. По закінченню школи у 1992 році пішов навчатись в місто Красилів на водія, закінчив навчання в грудні 1992 року. Після чого був призваний на строкову службу в Збройні Сили України в місто Мукачево «Танкові» війська, де по її закінченню отримав звання «Старшина».

У 1996 році прийнятий на роботу, як «Монтер колії» в місто Старокостянтинів.

У 2015 році був призваний на військову службу в зоні АТО, де прослужив 1,3 місяці. Під час перебування в зоні АТО був нагороджений грамотою «За зразкове виконання службових обов’язків, високий рівень фахової підготовки, сумлінне виконання завдань по захисту державної цілісності та суверенітету України в зоні проведення АТО та з нагоди святкування 24 річниці Незалежності України». Службу проходив на Сході України.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року, він одразу був призваний на захист рідної землі 28 лютого 2022 року.

Спочатку службу проходив в місті Івано-Франківськ, після чого був направлений в Донецьку область. Там він отримав осколкове поранення, після якого був на лікуванні у шпиталі Харківської області м. Барвінкове. Під час служби був командиром взводу, за виконання бойових завдань був нагороджений годинником від командувача Сухопутних військ ЗСУ  О.  Сирського. Службу проходив в 10 бригаді 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 3 гірсько-штурмової роти. Під час ведення бойових дій з військовими формуваннями російської федерації поблизу населеного пункту Богданівка Донецької області по сповіщенню Шепетівським безвісти зник 23 квітня 2023 року. Та через деякий час його рідним було повідомлено, що командир взводу вогняної підтримки гірсько-штурмової роти Моргун Ігор Олексійович загинув 23 квітня 2023 року під час бойових дій в с. Богданівка Донецької області. В останню дорогу провели захисника Вітчизни всією територіальною громадою 18 травня 2023 року.

Ще молодому та неодруженому Ігорові, який мав багато планів та мрій на майбутнє назавжди залишилось неповних 48…

Похований Ігор на місцевому кладовищі в с. Ліщани.

Він завжди буде жити в наших серцях.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь